Sve o tabletama 3u1, 4u1…

Na tržištu se zadnjih godina pojavljuju tablete sa raznoraznim deklaracijama i tekstom koji vrlo često zbunjuje krajnje korisnike. Evo šta je u većini od tih tableta i kako se pravilno trebaju koristiti.
Svaka multi tableta ima minimum dva hemijska sastava u sebi. Prvi i najvažniji je hlor drugi je flokulant ili algicid ili je tableta koja u sebi sadrži sva tri pomenuta.
Hlor nam je bitan jer je glabvni dezinfikator vode, flokulant je u stvari aluminijum sulfat koji nam služi za bistrenje vode a treći je algicid a to je bakar sulfat koji sprečava nastanak algi u bazenu.
Ovo SPREČAVA je veoma bitno jer dodavanje tečnog algicida nakon što su se alge već stvorile je bespotrebno bacanje novca.
O algicidu u nekom drugom tekstu 🙂

Trajanje tablete tj. njeno otapanje zavisi od X faktora: temperature vode, temperature vazduha, ph vode, njene tvrdoće itd… Uglavnom neki minimum je 7 a maksimum je 15 dana.
Tablete uvek treba stavljati u plutajući dozator jer stavljanje u skimer ili u usis pumpe dovodi do njenog prevremenog i bespotrebnog otapanja.
Za nabavku tableta ili plutajućeg dozatora kao i za bilo koje drugo pitanje pišite ili nas okrenite na brojeve sa sajta. Ako ste u blizini posetite nas u T.C Banjica lokal 038 pored Maxija.
Do tada… Srdačan Pozdrav!